fredag 4 januari 2008

Håller på att städa...

Ja, lite dåligt uppdaterat här men det är för att jag håller på att städa. Blir avbruten hela tiden för datorn liksom skriker på mig att det finns massa nytt roligt att kolla på. Så det tar tid!!! Dock snart färdigt, så det kommer att komma scraprumsbilder! Idag hoppas jag.

Var på miniträff hemma hos Marie/Primia i onsdags. Tack vännen för en underbar dag!! Trevlig sällskap, massa skratt, mycket inspiration och god mat. Blir snart igen hoppas jag =D. Om du nu vågar;-)
Började på ett par lo´s då och skulle gjort färdigt dem här hemma. Men den ena förstörde jag fotot på med att skriva på det så den får jag fixa nytt foto till och den andra ja den har fått vänta tills städningen är klar.
Klagar alltid över att jag inte har några journaling tags. När jag ska köpa hittar jag aldrig sånna jag tycker om där jag handlar för stunden trots att det finns mängder fina överallt annars.
Så jag tog saken i egna händer och gjorde några när jag var hos Marie. Blev ganska nöjd med dem. Så här ser de ut: Ja scannern gör ju inte färgerna någon rättvisa men ni ser iaf någelunda.

Hur gör man..??;-) Jo, jag tog akvrellpapper i lagom stora bitar och stämplade varfri stämpel med watermark dyna(embossdyna funkar också). Sen tog jag mina torrchalks (som oftast bara ligger och inte blir använda) börjar med en ljus nyans av färgen jag vill ha på kortet. Suddar ut över nästan hela kortet, sparar oftast lite i mitten eller gör det som ljusast där. Motivet börjar då träda fram som lite mörkare än resten av kortet. Sen tar jag mörkare och mörkare utifrån och suddar in mot mitten tills jag blir nöjd. Eller markerar motivet mer och låter resten av kortet vara ganska ljust. Vill jag ha skarpare kant så tar jag fluid chalk runt om. Lite skrivlinjer, kanske någon ram runt och sen är det färdigt.

Har du gjort egna..?? Skriv då gärna en kommentar om var jag kan kika. För inspiration kan man aldrig få för mycket;-).
Andra kommentarer är givetvis också välkomna. Är lite nyfiken på vad ni tycker om dem=).
Ses snart igen kanske..
Kram SasSa

16 kommentarer:

Lotta sa...

Wow, så häftiga........detta måste jag testa. Men kan en vattenstämpel bli för gammal. Har ju inte använt min så ofta, men jag får det inte bra längre. Men tack förtipset. skitsnygga ju............

Anonym sa...

Dom blev jättefina ju!!! Vilken bra idé! Jag har gjort några egna, men inte alls så här fina och avancerade, måste kanske testa att göra några nya...
/KatarinaK

Anonym sa...

Hejsan ....Sååå söööta. Är det sant!
har du gjort dom själv...
Vad du är duktig. Måste testa detta ...Så du städar. Visst är det roligt att göra det blir såå fint då, I dag har jag faktiskt tagit bort Julen...kanske tidigt men jag behövde städa och tänkte varför inte...skratt..

Kram Camilla

Jenny sa...

Superfina! Kanske man ska ta och damma av sina torra chalks som man inte anv överdrivet ofta!

Anonym sa...

Jätte snygga ! Blev så sugen på att testa själv, men har inga torra....Blir till att inhandla

Anonym sa...

Åh, så härliga. Har samma problem med tags, men dessa var ju helt underbara. Önska jag kunde fixa till såna!!

Anonym sa...

Jag har aldrig gjort egna, men nu har jag verkligen fått sug efter att göra det :).. guuuud, så läckert, Sabina!!!!

KRAM

Angelika sa...

ÅÅÅ vilka fina!! Blev såå impad på att du verkligen gjort dem själv, snacka om duktig!! :-)
Hmm... måste prova har ju själv torrchalks som jag använt 1 gång tror jag.
Tror dock inte jag kan få det superfina resultat du fått. :-)
Vilket scraprum du har sen då, väldigt impad av det med faktiskt haha!

Marie sa...

men så lckra! MINST lika fina som de man köper ju, 1000 gånger personligare och roligare också. Jag blir riktigt sugen på att prova själv... ska nog ta och göra det! :)

Anonym sa...

Det skall jag prova, tack för tipset och inspirationen :)

Maria sa...

Ja, jag glömde ju i ivern att kommentera här! Dina rutor är något av de snyggaste "hemgjorda" dekos jag sett, jag är alldeles kär i dem! Tack för inspirationen, tror jag måste ge mig på såna där dammiga torrchalks ändå, trots att jag är rejält skeptisk! *fnittrar*
Bokmärker din blogg så jag hittar hit många fler gånger! Ha det gott!

Laila sa...

TAck snälla du för att du delade med dig!
Dom är ju bara så himla sjukt snygga!!!! :-o
Åh så var jag kanske då tvungen att införskaffa en sak till... Torrchalk som jag så länge klarat mig utan. ;-)

Marie sa...

Nu har jag provat!!
resultat finns i min blogg. :)
Tack för den urfina inspirationen!

Anonym sa...

Så snygga!! :)

Anonym sa...

Tack för inspirationen, tror jag måste testa. Har ju köpt torrchalks men bara använt den rosa till kinderna på mina hänglar, nu kanske jag får användning av dom andra färgerna med.

Anonym sa...

Urtjusiga! Kommer definitivt att testa detta, tack för inspirationen!

http://miascardsandstuff.blogg.se/