måndag 14 juli 2008

En blomma som aldrig vissnar..

...är inte så svår att göra. Har sett både en och fyra olika variationer på nätet, här kommer min version. En kruka, två grillpinnar, lite färg, ett mönsterpapper och så lite dekorationer så har man en underbar blomma som aldrig vissnar och så är den är allergi vänlig med.

Målade först krukan. När alla lager torkat började jag klä den med ett av de fina Kaiser craft papprena som Kajsa på Handstämplat fått in. Sublime - Vouge heter det härliga limefärgade papper med matchande fram- och baksida. Använt båda sidorna av pappret på krukan. Tagsen på krukan är handgjorda och också dem av det pappret.
Sen på med mer dekorationer, såsom spets, thickers, öljetter, floss, kokos ull (det vita i krukan är från blomsterhandeln), Qk rev. fjäril med bling stenar mm.

Själva blommorna (de fina Prima Marketing Carribean Collection Montserrat), monterade jag på två målade målade grillpinnar med urklippta stjärnor som baksida. Satte en brads i mitten av stjärnorna för att de säkert skulle sitta kvar och en knapp med band fram för att dölja gluedotsen.
Med lite cellofan runt blir det lite extra festligt...
Står nu i Handstämplats butik i Borås för den som vill se den irl.
Sen gjorde jag ett lite enklare kort av Squadron - Sergeant och Squadron - Major. Dekorerat med en embossad Adore stämpeln från Heidi Swapp, öljetter, brunt prickigt organzaband, chipboardstjärnor från Scrapworks, grungeboard och ritade stygn.
Tokgillar att baksidorna av Kaiser papprena är så bra matchade i färgerna med framsidan.

Det var inte så många som hade möjligheter till en scrapdag på torsdag... :-( Men vi blir i allafall en liten skara:-D. Glömde ju skriva vart det skulle vara kom jag på men jag hoppas samtidigt att man hade vågat fråga om man var/är intresserad;-).
Nu ska jag snart gosa kudden igen så god natten.
Kram SasSa

14 kommentarer:

Anonym sa...

Såååååååååå snyggt!!!!

har ju barn hemma så åka på pysseldag funkar inte....

Nina sa...

jätteFINT!! ♥

Anonym sa...

Vilken vacker blomma och kruka du har gjort!! Shit alltså. Nu måste jag också göra en sån... ;-)
Hoppas att du har det bra!
Kram!!

Lillemor sa...

Hemma från semestern nu. Fick sms från Marie-Louise, jag kommer gärna med på pysselträffen om jag får plats! :O) Jättekul.
Kramelikram Lillemor

Unknown sa...

Hei Sassa!!!

Så utrolig lekker denne blomsten var! Herlige farger og masse lekre detaljer, og for en super god idè!!!
Og så har det kommet til mange lekre kort her i bloggen også, siden sist jeg var innom! Masse inspirasjon å hente fra dine vakre kreasjoner!! Herlig!!!

Tusen takk for koselig award også!!
Og ikke minst for din omtanke i en vanskelig tid!

Stor klem,
Jorunn

Lotta sa...

Jag vet inte riktigt än om jag kommer, men det lutar nog åt det. Antar att vädret inte blir bättre. Så om det finns plats för mig än så kanske jag kommer. Hör av mig imorgon om det är ok och meddelar vilket. Vore ju kul!

Lotta sa...

Glömde ju att skriva att jag gillade verkligen blommorna. Smart!

Maya sa...

Åhhh Sassa,så utrolig lekker blomst!
(Og takk for inspirasjon,må nok lage noen sånne og fylle opp vinduskarmene med,da jeg ikke har "grønne" fingre *fnis* )

Kortet er også lekkert!

Klemmer fra Maya

Anonym sa...

Hej Sabine!

Såg att du tänkte ha lite pysselträff hos dig imorgon och tyckte det lät skoj. Jag kommer gärna om jag får plats.

Ulrika Göransson

Lotta sa...

Hejsan!
Nu har velePotta-Lotta äntligen bestämmt sig:) Jag KOMMER =) Tid? Mat? Dryck? Och jag tänkte fråga....OM du har några stämplar du vill bli av med/du vill sälja? Gärna hÄnglar, så är jag kanske lite intresserad. Du kan ju fundera på det:)

Anonym sa...

toppenfint!! =D
Min mamma fyller 60år 15 augusti å jag håller på med något liknande till henne, kan ju inte visa ännu eftersom hon är inne på bloggen dagligen.
Men jag har inte tänk på att man kan dekorera krukan också! Det ska jag nog ta å göra faktiskt!! (om jag hinner) TAck för inspirationen! =)
kram Petra

Anonym sa...

Hej Sassa vad roliga och lite annorlunda saker du gjort, gillar verkligen åskkortet så fint! Har inte varit inne hos dig på ett tag och har missat din "scrappträff" hoppas det blir fler för då skall jag försöka hänga på!
Kram Lotta

Anonym sa...

Hej tänkte höra så att du har fått din vinst från min utlottning? Var den bra & har du hunnit använda det? =) Nyfiken ;)

Ha det bäst, kramen

Sanna F sa...

Underbart jätte fint kort och blomman är suuuper snygg!!!