söndag 25 januari 2009

jaha ja...

Det här känns mer eller mindre som en depp blogg. Försöker hålla humöret uppe för det mesta men så händer det hela tiden saker som slår en till marken igen. Min farmor gick bort i veckan. Tungt! Har varit mycket lessen. Saknar dig farmor! Men hon har det bra bland änglarna tror jag.
Känner att det har gått lättare när jag skapat så det har jag gjort. Terapi för själen "indeed"!

Nu ligger jag ännu mer megamycket efter med uppdateringar. Men det får bli som det blir...
Har massor att visa:).

Söta Stämpelfabriken sponsrade oss i StampARTic nu i januari med ett härligt stämpelpaket. Fina stämplar och vackra dekorationer fick vi alla 10. Kika in i StampARTic, läs artikeln och se vad de andra i teamet gjorde. Glöm inte att kika på det generösa erbjudande från Stämpelfabriken också...;)

Det mesta jag använt finns i Stämpelfabrikens e-butik. Ja eg allt utom papperna, tiny alphas och den stora cerisa blomman. Tack Stämpelfabriken för tillfället att prova era stämplar!

Överst, kort med grattisbakgrund- Reprint, Grattis och Kramar ur ett set med stämplar- Reprint/Scapa, Apor ur deras egna sortiment, pappersblommor Reprint och prickigt organzaband allt från Stämpelfabriken. Grenen under aporna ritade jag dit själv och färglade. Tyckte det såg lite knepigt ut när de svävade i luften o så hade jag redan satt fast det på kortet så det var mitt sätt att rädda kortet utan att ta isär och ev göra sönder...


Fortsatte med stämplar ur setet från Reprint/Scapa. Hjärtan och texterna från det. Bling samt pärlor Kaiser Craft, Ängel "Flicka med hjärtswirl" - Kortstugan och cerisa prickigt organzaband.


O sist men inte minst ett litet bokmärke. Nalle stämpel ur Stämpelfabrikens egna sortiment. Färglagd med distress refiller.
Hjärta ur Reprint settet och prickigt organzaband.

Sen var det dags för 3:dje tävlingen i januari i StampARTic. Gör ett monokromatiskt valentines kort. Vad som menas med monokromatiskt är att man håller sig till en färg men man kan variera nyanserna. Jag gjorde ett i brunt.
Motiv från Whiff of joy köpt hos Katscrap, medaljong papper tror det är från Melissa Francess, prickigt papper är embossat med Cuttlebuggen och sedan slipat, notpapper MM, ark ur en gammal bok och brev stämpel från Crafty individuals med ett hjärta från Reprint. Hörnstämpel -Griffin motivstämplar, prickigt band - Åhlens, streckkod 100% Love- Tingtura och sist men inte minst liten textstämpel "From my Heart" Daisy Bucket från Designat.

Sicken service jag fick när jag handlade där härrom veckan(pratar om Designat). Det hade blivit fel blommor i mitt paket. Blev sååå lessen för jag hade ju äntligen hittat blommor jag letat i ett halvår efter. Men de skickade nya blommor!!! Tusentack Designat!!!! Sjukt snällt :D!
Jag tänkte nu att de blommorna jag fick fel men som jag fick behålla skulle få ingå i min 40.000 besökare blogcandy(mer om den kommer lite senare).

Gör nu ett försök på ett monokromatiskt kort och var med i tävlingen. Priset är söta valentines stämplar från Elzybell.
Ses snart igen.. Ta vara på er!
Många kramar SasSa

lördag 10 januari 2009

StampARTic x 2

I onsdags hade vi i StampARTic en artikel om Petaloo blommor och stämplar från Kortmakaren. Läs gärna Kortmakaren på StampARTic vis för mer inspiration och ett generöst erbjudande.

Vi i StampARTic Dt fick var och en ett litet paket med en stämpel och så ljuvliga blommor från Petaloo. Detta är vad jag gjorde. Trädet är ur deras egna kollektion och är ett vår träd. Finns ett för var årstid.
Den lilla, lilla fågeln i trädet syns väl. Säkert en sån där fågel som sjunger så fint på våren. När jag hör den fågeln då vet jag att våren är kommen.
De ljuvliga blommorna är mycket lätta att arbeta med och de går ju att kombinera nästan hur som helst. Finns i mängder med färger, några olika former och 2 olika material (tror jag). Foam och tyg.


Nu till varför jag skriver x 2. Ligger ju lite efter i tidsschemat så jag kombinerar :)..
Nu finns också första teknik/tema tävlingen för året ute i StampARTic magazinet. Gör ett shakerkort. Jag hoppas på att få se många härliga tolkningar.

Jag gör dem ibland och de är så roliga att göra. Det händer ju lite mer på ett sånt kort än ett vanligt platt. Det låter och så rör det sig inuti. Barn brukar gilla massor. Bara de inte är så flinka så de plockar isär dem för det brukar vara små delar man använder inuti..

Jag har gjort ett utan mönstrade papper och bara använt massa stämplar.
Stämplarna inne i fönster delen är två hörnstämplar från Prima jag vann hos Stellas i höstas. Bara färglagt bakgrunder och stämplarna med distress refiller. Ramarna runt är Primas Build a frame. Motiv från Whiff of Joy. Thickers som är glittrade för de var för lime gröna för kortet. Så det löstes men lim och mörkare grönt löst glitter. Har velat testa det sen jag såg de nya glitter Thickersen för första gången.

Det som skakar inne i kortet är små glaspärlor, blingblommor samt halvpärlor i olika storlekar och färger.

Även i Handstämplat bloggen finns en tävling. Priset är generösa 150 kr i butiken eller i webshoppen.
Önskar alla en mycket trevlig helg!
Kram SasSa

fredag 9 januari 2009

Dt inspiration med Maja Design Vintertid

Jag behöver väl inte säga som jag brukar... Att allt är lite galet... Tid??? Varför ska det gå så fort?? Ja förutom då man har tråkigt. Då går det låååååångsamt.

Håller tummarna stenhårt varje onsdag och lördag att lottot ska slå in. Så hade man åtminstonde kunnat jobba hemma om man nu jobbat alls. Drömmen är väl en butik av något slag men ja drömmar..... Är väl just bara drömmar... Eller..? 3, 15, 16 ...?
Nähä inte det nä..;)

Jaja vi får försöka göra det mesta av den tid vi har iaf.
Fick ljuvliga Maja Design papper av Kajsa på Handstämplat nu i dagarna. Blev så inspirerad av all rimfrost ute och de vackra papperna, så dessa två kort är vad jag gjorde. Mer bilder och detaljer finns i Handstämplats Blogg. Allt material är från shoppen.

Framsidan är Maja Design Vintertid - Snöyra och Snögubbar. Felt thickers Playroom, prickigt organzaband, pärlor från Kaiser Craft och nålen genom bokstaven "i" från Maya Road.
Det andra kortet blev till genom att jag skurit av en bit på tvären. Resten bildade nästan som en triangel så jag vek ihop och fixade låsningen (under den blåa ramen) med att göra ett snitt i den ena fliken av pappret och sen är det bara att trä in den andra fliken. I öljetten hänger en ring Dangel från 7 gypsies, ramen är från klipparket som hör till Maja Design Vintertid och pärlor från Kaiser Craft.

Snart kommer också det nya kursschemat på Handstämplat upp för våren. Kanske får jag träffa någon av er på en kurs..?


Fråga från inlägget nedan på senaste StampARTic utmaningen..
-Visst kan jag ge dig lite mått Catrin (Lillstrumpa)..;)

Börja med ett cs 30 x 30 cm. Kortet blir 15 x 15 så del 2 och 4 har det måttet. Fliken 1 som man har framför kortet och sätter motivet på är 15 cm bred och ca 7,5 cm hög. Flik 3 gjorde jag 10 cm bred och så blir den ju 15 cm hög.
Prova vik ihop kortet innan man dekorerar. Annars kan det hända man sätter sakerna på fel sida...
Man viker ihop det genom att vika flik 3 mot del 4 limma på 2 (hittade inte den tredje... det blir ju ingen ficka annars....)sidor så det bildar en ficka till tags/pengar/ you name it...
Sen viker man upp 4 mot tvåan så att man ser baksidan av 4:an och sen viker man in 1:an där man har motivet och sist knyter ett band runt. Hoppas det blev lite lättare..:).
Ha de gött!
JO...!!! Dags för Blog candy snart :). Har ju nu haft över 40 000 besökare ju!!!
Tack för att ni besöker mig och för alla goa kommentare! Stor kram till er alla!!
Kram SasSa

torsdag 1 januari 2009

Årets första StampARTic challange

Så vart det dags igen... StampARTic gänget har haft ett par dagar ledigt utåt sett men i kulisserna jobbas det på för fullt. Idag var det således dags för en ny tävling/challange i StampARTic magazinet. Denna gång med en gäst designer. Det är Turid Mari som står för skiss och kortvikning. Dessutom så får vi höra lite om hennes skapande.
Kortvikningen är lite knepig att få till och den är inget tvång för att vara med i tävlingen. Bara man följt skissen :). För att vara med, läsa om Turid Mari, kika på DT teamets kort o hitta deras bloggar eller bara för en utmanande kortvikning kika här..

Gick ju åt ganska mycket papper till detta kort så det är tungt som bara den. Först går det ju åt nästan ett helt cardstock bara till stommen sen alla mönster papper:). Så tungt blir det...

Papper från Heidi Swapp, motiv hÄnglar o stÄnglar, ram Prima´s Build- a-frame, swirl stämpel 7gypsies, blommor Prima, band från Papermaze, blad Bosskut och text -Hjärtliga gratulationer från Pysselmyran tror jag.


Knyter man upp bandet och viker ut fliken med motivet gömmer sig detta bakom....
Stor Fabulous stämpel Heidi Swapp, MM bokstavsstickers, Beautiful day- stämpel från October afternoon, notpapper MM Falala och blomma från Prima.

Viker man sen ner kortet ser det ut så här.. Plats för hälsning och en ficka för tags eller varför inte en födelsedags present i form av pengar eller presentkort.....
Papper turkost Heidi Swapp och prickigt Bobunny. Blommor från Prima och textstämpel en favorit från Stämpelboden.
På fliken bakom motivet... stämplat med en stämpel från October afternoon, blommor från Prima, MM tiny alphas och en textstämpel från Inkywings " Små drömmar av kärlek....".
Å slutligen baksidan. Än en gång använt hörnstämpeln 2 Griffin Motivstämplar från Orustscrap. Den går att variera nästan i det oändliga. Samma turkosa papper som på övriga kortet och ramstämpel från 7gypsies.
Hoppas många vågar hoppa på utmaningen. Lite knepigt att vika men det blir ett roligt kort.
Tack för alla glada Gott nytt hälsningar! Önskar ER alla detsamma!!
God fortsättnig!
Kram SasSa